Kouzlo Labské, dotřetice

04.03.2012 23:25

 

Podzimní výprava za velkými lipany mi sice bohužel nevyšla, ale ještě je pár věcí, které bych o tomhle revíru rád napsal.

 

O druhém červnovém víkendu proběhne na Labské přehradě  další ročník přátelského soutěžení pod názvem Belly Boat Cup. Ceny v soutěži budou jako každoročně opět velice lákavé a nejedná se o klasické „závodění“, panovat by měla jako vždy přátelská a kolegiální atmosféra.

 

-----Více informací připravujeme v samostatném článku ----

 

Ve stádiu příprav je i další akce - 1. Muškařská škola na Labské. Jedná se víkendový kurz zaměřený především na techniku hodu a poté i samotného lovu, přičemž jeden večer bude věnován výhradně vázání mušek. Uvázat si mušky podle zkušených a úspěšných harcovníků, kteří už mají (nejen) na Labské něco odchytáno a potom mít možnost rovnou je vyzkoušet, to je určitě zajímavá výzva… Na Labské tedy bude v příští sezóně docela živo.

 

Rybáři budou mít letos na Labské větší šanci na ulovení opravdu trofejních ryb nejen díky vysazování a úpravám v Rybářském řádu, ale i díky zvýšení počtu členů RS, kteří dohlížejí na dodržování Řádu a také tresty za případné přestupky budou důraznější, proto si před započetím lovu předpisy opravdu pečlivě prostudujte, neznalost totiž opravdu neomlouvá.

 

Přes zimu jsem ve svěráčku „spáchal“ dostatečnou zásobu osvědčených vzorů, pochopitelně mi to nedalo a v mé jezerní krabičce se objevily i mušky, se kterými byli úspěšní kamarádi a které jsem se pokusil napodobit. A k tomu jsem si ještě vytvořil pár experimentálních vzorů, abych měl co zkoušet. Jaké mušky doporučují zkušení „mazáci“, kteří už mají z Labské dlouholeté zkušenosti? Snad aspoň něco málo prozradit můžu, takže bez kterých mušek byste se na Labskou neměli vydat? … 

 

Celý článek od Josefa Jehličky je určen pouze registrovaným návštěvníkům tohoto webu.

 

Registraci Vám rádi zařídíme, stačí nám napsat a uvést Váš kontaktní email.