Kouzlo Labské 2.díl - Návrat

18.12.2011 19:25

Výlet na pstruhovou Labskou se mi moc líbil a tak jsem si ho chtěl co nejdříve zopakovat, jenže počasí nám vůbec nepřálo. Během týdne spadla s nebe velká spousta vody a tak i Labská přehrada, původně vybudovaná především kvůli zachycení přívalových vod z tajícího sněhu se naplnila až po úroveň bezpečnostního přepadu. A pokud voda zaplaví pobřežní porosty, může to být zpočátku skvělé chytání, protože ryby v zatopeném pásu budou intenzívně vyhledávat utopený a splavený hmyz, červy i drobné suchozemské živočichy.

 

 

Jenže představa toho, jak sedím v prudkém, nepřerušovaném ledovém lijáku na boutu několik hodin dopoledne i odpoledne a silný vítr mě žene určitě právě tam, kam v žádném případě nechci, to vše bylo natolik zřejmé, že jsme se prostě při deštivém počasí nedokázali odhodlat k odjezdu. Pohroma trvala celý další týden a teprve potom se hladina snížila na normální stav. Ve středu tedy konečně vyrážíme.

 

Celý článek Josefa Jehličky je určen pouze registrovaným uživatelům webu. Registraci Vám rádi zařídíme, stačí nám napsat a uvést Váš kontaktní email.

 

Další krátká ochutnávka z článku Kouzlo Labské 2.díl - Návrat

 

...Naštěstí v těchto místech nejsou téměř žádné vázky, i tak sleduji ubývající šňůru s přibývající nedůvěrou, šňůra už opustila očka prutu, došlo na podkladový materiál

 

 

 

...Cítím další pohyb ryby, teď se zvedla ke hladině, vidím vzdutí a říkám si, že se souboj nejspíš blíží ke konci. Raději to zkrátím, do závěru bylo ještě daleko, ani nevím, jak dlouho vlastně celé zdolávání trvalo, nakonec jsem už poněkolikáté odložil připravený fotoaparát a konečně přitáhl rybu k boutu, zblízka jsem si mohl prohlédnout krásného potočáka (odhadem tak mezi padesáti až šedesáti) s muškou, zaseknutou na špičce rypce....

 

 

 
 
Celý článek od Josefa Jehličky si můžete přečíst zde...