Dobré zprávy do nové sezony!

12.01.2012 01:11

 

Máme dobré zprávy do nové sezony na Labské! 

 

Novinkou č.1 je, že před začátkem sezony bude do Labské vypuštěno cca 2.000 - 3.000 ks Pstruha potočního, dodaného z místních chovných revírů ve správě Krkonošského národního parku. Jedná se o 2leté ryby z místních krkonošských potoků, říček a bystřin. Množství vysazených ryb zcela závisí na počtu slovených kusů. Těšit se můžete i na potočáky dosazené ve větších velikostech. Vysazování budeme průběžně dokumentovat, takže zde v dubnu určitě najdete fotky i případná videa. 

 

Pro posílení obsádky původních druhů ryb bude vysazeno také 1.000ks dvouletého lipana, jedná se taktéž o místní rybu. Dále bude vysazen pstruh duhový a siven v tržních i trofejních velikostech. 

A to nejlepší nakonec!

V tuto chvíli již můžeme prozradit, že Rybářské sdružení Špindlerův Mlýn intenzivně jedná se zástupci Krkonošského národního parku a Ministerstva životního prostředí o přiřazení části řeky Labe nad Labskou přehradou do režimu sportovního rybolovu pod hlavičkou RSŠM. O výsledcích jednání Vás zde budeme dále informovat, držte nám palce!

 

 

 

Anketa

Jste pro, vysazovat větší množství původních druhů ryb v menších velikostech?

Ano (56)

65%

Ne (30)

35%

Celkový počet hlasů: 86

Diskusní téma: Dobré zprávy do nové sezony!

Titulek: souhlas Vložil: Jirka Datum: 17.01.2012

Klidně víc a menších ale původních, než nepůvodních duhoňůa sivenů trofejních velikostí. Mnohem větší radost mam z čistý nezničený vody s původní obsádkou než s trofejníma granuláčema. Ty malý dorostou a nepůvodní s už nebudou muset vysazovat, jinak jen tak dál!! :)

Titulek: Re: souhlas Vložil: Mirek Datum: 03.03.2012

A jak se ta voda zničí, když v ní budou duháci a siveni?

Titulek: Novinky Vložil: Lukáš Datum: 12.01.2012

Držím palce, aby vše klaplo jak máte naplánováno. I když to mám přes 300 km, tak kvůli té péči jakou tomu věnujete, prostředí a rybám se tam rád vracím.

Přidat nový příspěvek