Základy vázání mušek 24/02/2012

05.03.2012 02:15

 

 

V pátek 24. Února 2012 proběhla v restauraci Sonora první ze série akcí plánovaných na rok 2012 – Seminář – Základy vázání mušek. Svou účast na akci potvrdilo přihláškou na webu www.labskapstruhova.cz 11 lidí, přičemž někteří kamarádi a známí se nám nahlásili ústně.

 

K účasti na akci Miloš Zeman oslovil své dodavatele mušek – skvělé vazače Prokopa Štádlera a Viktora Zicha. Dobrovolně se účastnil i mistr vazač Ivan Pučelík, který prodává a váže v Milošově obchodě.

 

Pro pobavení jsem své specifické mušky vázal já a účast přislíbil vázací klaun – Pepa Jehlička se svými muškami ze šílencova vazačského koutku.

 

 

Protože jsem měl s Pepou a Milošem na starosti organizaci akce, plánoval jsem, že se po obědě vypařím z práce, doma popadnu svoje vázací nádobíčko a kolem druhé dorazím do Milošova obchodu, odkud bylo potřeba přenosit veškeré potřebné vybavení do přilehlé restaurace.

 

To byl plán, jenže když jsem v půl čtvrté odjížděl z Pankráce, kde pracuji, věděl jsem, že přípravy proběhnou trochu narychlo a ve stresu.  Po rychlé svačině jsem doma sbalil fidlátka a vydal se směrem Radhošťská. Kolem 17 hod jsem dorazil a jenom jsem otevřel dveře do obchodu, vzpomněl jsem si, že jsem doma zapomněl slíbenou prodlužovačku a svoji vázací lampičku. Prodlužovačku jsme si půjčili v obchodě, ovšem se světlem byl celý večer trochu problém a tak jsem společně s Pepou Jehličkou vázal za mihotavého světla čajových svíček. Ale mělo to atmosféru.

 

Rychle jsme nanosili věci do salonku, mírně poupravili prostory, v restauraci jsme nalepili viditelnou ceduli s nápisem a směrovou šipkou, dali jsme si pivo a začali přijíždět první účastníci.

Krátce po 18 hod se slova ujal Miloš, představil sebe, přítomné vazače a organizátory. A protože se jednalo o základy vázání mušek, rychle usedl ke svěráčku a všem přítomným názorně vysvětlil naprosté základy při vázání mušek, ukázal časté chyby začátečníků, které je při vázání i nadále provází, kazí konečný výsledek a protahují vázání mušky. Poté ještě předvedl své dva nejjednodušší vzory a pak se již všichni rozprchli k jednotlivým vazačům, kde nasávali informace o tom, co je zrovna zajímalo.

 

 

Pepa Jehlička vázal mušky ze šílencova vázacího koutku – smetákové chrostíky a další jeho oblíbené vzory. Já jsem vázal  Labskou jepici, Labského woolly buggera a potoční goldheady. Prokop Štádler vázal jeho pověstné mikrojepičky, Ivan Pučelík predváděl vázání svých klasických vzorů, svou oblíbenou mušku z jednoho pírka CDC a Miloš se věnoval ukázkám různých vázacích technik, dubbování atd.

 

 

Zřejmě nejvyhledávanějším vazačem byl Viktor Zich, který předváděl vázání mylarových streamerů  - okounka a plotičky a dále vázal „polotovarové mušky“, tedy chrostíky s předpřipraveným tělíčkem, které se jenom provléklo na háček a májovky s tělíčkem mimo háček, rovněž z polotovaru. Vznikla u toho i diskuze, proč se mezi vazači tyto polotovary při jejich ceně a velmi snadnému použití více nerozšířily, ale jednoznačná odpověď z diskuze nevzešla. Můj názor je, že většina muškařů ani neví, že něco jako tyto „vázací polotovary“ existuje a v tom je možná zakopaný pes. Proto chystáme pro web Labské samostatný článek na toto téma.

 

 

Po čase už se sami účastníci chopili svěráčků a ve spolupráci se zkušenějšími vazači vázali někteří i svoje úplně první mušky. Po 22 hod nás začalo v salonku postupně ubývat, až jsme akci kolem 23 hod ukončili.

 

Zajímavostí je, že nejmladšímu vazačovi bylo 12 let :-)

 

 

Za organizátory můžu říct, že se akce povedla, ale zároveň máme jasnou představu, co pro příště zlepšit. A jako bod č.1 máme na seznamu světlo. Chce to lépe nasvítit samotnou místnost i vázací stoly.

 

A co na akci říkají samotní účastníci?

 

"Osobně se mi líbil přístup všech vazačů, byli vstřícní, chápaví a hlavně uměli.  Líbilo se mi vázání malých mušek, mistrovská práce při vázání streamerů, lur, a vázání z CDC peří (muška z jednoho kusu), dabování CDC peří do smyčky (pomocí dvojité nitě). Je toho spousta".

"Pochválil bych organizaci, vstřícnost, profesionalitu a hlavně pohodovou atmosféru. Cítil jsem se tam dobře. Nikdo se nepovyšoval, nebyl arogantní, prostě báječně strávený večer."

"Zopakoval jsem si základy vázání a opětovně získal chuť se vázání věnovat."

"Fajn bylo seznámení se s novými muškaři a nové, věřím, že úspěšné, vzory mušek a postupy vázaní."

"Jako vazačské embryo jsem spokojenej. Zaujal mě Viktor Zich a jeho mouchy z polotovarů, to se mi fakt líbilo. I Prokop Štádler a Ivan Pučelík mi ledacos osvětlili. Malé mouchy nevážu ani to zatím neplánuji nicméně klobouk dolů před mouchami těch dvou. A borec na konec? Jasně Jehla!"

"Nejvíc mě zaujaly streamery z mylaru.  Vždycky jsem si streamery nechával vázat od kamaráda, teď je zvládnu vázat sám. Učarovaly mi mušky od p.Pučelíka. Jeho klasické vzory už skoro nejsou k vidění. Mušky co skvěle vypadají a stačí na to vlastně 2 materiály. Opravdu mě inspiroval."

"Jako naprostému začátečníkovi mi hodně pomohly úvodní tipy od Miloše Zemana. Dělám teď daleko hezčí tělíčka. A to že dabování je teď asi stokrát jednodušší, než když jsem se snažil to na tu niť nějak nažmoulat, to ani nemluvím. Za 4 hodiny jsem udělal posun, který by mi jinak trval možná dva roky… díky a těším se příště."

"Jsem opravdu začátečník, takže každá rada byla pro mě a pro mého syna Víťu velice přínosná. Od přehledu vazačských nástrojů a materiálů, přes voskování nitě, lakování atd. atd. Snad si to budu vše pamatovat."

.

.A takhle jsme vázali:

 

 

Pro registrované uživatele jsou připraveny fotografie v plném rozlišení a jakmile se nám povede sestříhat, tak i video z akce s tipy pro začátečníky od Miloše Zemana a s natočeným postupem vázání  streameru - okounka. 

Registraci Vám rádi zařídíme, stačí nám napsat a zadat váš kontaktní email.

 

Na konci článku bych rád poděkoval Liborovi Jabůrkovi, který pro nás nafotil mušky ve stojáncích a perfektně upravil úvodní "Oldflies" fotku.

Text: Josef "Chose" Kuncl, citace účastníků

Foto a video: Josef Jehlička, Libor Jabůrek

 

REKLAMA:  :-)

Výroba mušek, vláčecích nástrah a vázacích materiálů                                                                                                                                 Dana a Viktor Zichovi, Holoubkov 147, 33801 - Holoubkov

Tel: 602485505, email: zichova@atlas.cz

 

 

Velký výběr mušek od výše jmenovaných profi vazačů a velký výběr vázacích materiálů nejen vlastní výroby již brzy v internetovém obchodě Muškaření Zeman

 

 

 

Základy vázání mušek 24/02/2012

Titulek: Hello, Kiddishop Vložil: PerryRhing Datum: 24.02.2024

Hello from Kiddishop.

Titulek: решение контрольных Vložil: Otradnyjziree Datum: 07.10.2021

https://graph.org/kursovye-raboty-na-zakaz-srochno-09-29-7 дипломные работы на заказ срочно


Как сделать заказ?

Для заказа работы вам необходимо зарегистрироваться на нашем сайте. Регистрация займет не более одной минуты, НО взамен вы получите удобный кабинет для мониторинга своих заказов, общения с менеджером/автором.

Как оплатить?

Заказ можно оплатить как онлайн в личном кабинете, так и переводом средств на банковскую карту через платежные терминалы.

Как быстро обработают мою заявку?

Наши операторы находятся онлайн с 9 утра до 18:00, мы стараемся обрабатывать все заявки не более чем за 30 минут. Но в некоторых случаях оценка работы, может занять длительное время.

Вы вносите исправления?

Да, конечно. Мы БЕСПЛАТНО исправляем все замечания согласно задания. ***Мы не вносим бесплатно правки, если после согласования и выполнения работы изменились изначальные условия задания.

Вы выполняете технические дисциплины?

Да, мы выполняем весь спектр технических дисциплин.
https://graph.org/zakazat-referat-09-29-4 заказать курсовую срочно


=tele=

Titulek: Мы поможем вам в лечении данных заболеваний Vložil: Terryaccom Datum: 05.09.2021

Мы поможем вам в лечении данных заболеваний
Мы вынесли самые востребованные услуги на главную страницу,
но у вас также есть возможность ознакомиться с полным перечнем предоставляемых услуг, нажав на кнопку "Показать все". Надеемся, что вы достойно оцените качество нашего сервиса

Titulek: do it pbn 2.0 marketing Vložil: JamesNob Datum: 30.06.2021

[url=https://article-spinning-rewritin67890.blogspothub.com/4925545/little-known-facts-about-submitter-web-2-0-profiles]create pbn webeditor to be displayed in the TOP[/url]
[url=https://pbnsiteslist66532.ezblogz.com/32361762/what-does-site-number-for-ohio-prisons-mean]creature pbn seo webeditor marketing[/url]
[url=https://jeffreymdshv.bloguerosa.com/4920039/detailed-notes-on-article-rewriting]create pbn qualitatively[/url]
[url=https://submitterforumprofiles46802.onesmablog.com/Money-Robot-Submitter-An-Overview-39058035]do it pbn 2.0 qualitatively[/url]
[url=https://pbn-site-example46802.blogozz.com/4952051/the-fact-about-sites-pn-home-sitepages-home-aspx-that-no-one-is-suggesting]let's do pbn fast[/url]


@mmm=

Titulek: The best products. Women's overalls .constantly Vložil: Nicoletog Datum: 10.06.2021

AllExpress Endless coupons, discounts, promotions and flash deals. Competitive Prices On More Than 100 Million Items. Check Out All Deals on AllExpress. 24*7 Customer care. Buyer's Protection. Free Shipping Worldwide. Secure Payment Method.


[url=https://bit.ly/3cpTG0U]very fast. Leggings . to anywhere in the world[/url]
[url=https://torgovaya.xyz/ali]high quality. Women's jumpers and cardigans .always[/url]
[url=https://bit.ly/2TKdfKF]Unique products. Collars and leads for dogs .always[/url]
[url=https://bit.ly/35c29AV]inexpensive. Forage and treats for cats . to anywhere in the world[/url]
[url=https://torgovaya.xyz/ali]inexpensive. Protective equipment . to any place[/url]




@a

Titulek: Internet video player Vložil: GabrielZIndy Datum: 29.05.2021

Great site. Chic design. I found a lot of interesting things here. Visit this beautiful site - and rate it
https://footjobxx.xyz
https://orgazm.xyz
https://biras.xyz
https://xfuckx.xyz
https://husten.xyz
https://didlo.xyz
https://fucksa.xyz
https://tucks.xyz
https://xhuster.xyz
https://facialxx.xyz
Wonderful Video

https://torgovaya.xyz/dhgate.com The best store

[url=https://www.componentsonly.com.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]Wonderful Video[/url] 6324c19

Titulek: adult video Vložil: GabrielZIndy Datum: 15.05.2021

Great site. Chic design. I found a lot of interesting things here. Visit this beautiful site - and rate it
https://femdom-xxx.xyz
https://xhuster.xyz
https://ottomxxx.xyz
https://kucks.xyz
https://stripp.xyz
https://gucks.xyz
https://vaginal.xyz
https://bustyp.xyz
https://boobed.xyz
https://xfuckx.xyz
Adult Tube


https://torgovaya.xyz/dhgate.com The best store
[url=https://galebernhardt.com/blogs/news/chronic-fatigue-in-athletes?comment=123837776039#comments]AVN NEWS VIDEO FOR ADULTS[/url] 436dda8
^^XxX=+

Titulek: cialis online pharmacy review Vložil: greanny Datum: 29.04.2021

<a href=https://vskamagrav.com/>kamagra uk next day delivery paypal 306[/url]

Titulek: XXX for adults Vložil: GabrielZIndy Datum: 27.04.2021

Great site. Chic design. I found a lot of interesting things here. Visit this beautiful site - and rate it
https://sexwifeanal.xyz
https://transvestite.xyz
https://analbigdick.xyz
https://contraceptive.xyz
https://analingus.xyz
https://penet.xyz
https://erot.xyz
https://didlo.xyz
https://bottomed.xyz
https://penetrat.xyz
Internet video player


https://torgovaya.xyz/dhgate.com The best store
[url=https://allsagesbooks.com/guestbook/index.asp]AVN NEWS VIDEO FOR ADULTS[/url] d71312a
^^XxX=+

Titulek: cialis shipped canada Vložil: greanny Datum: 26.03.2021

[url=https://vskamagrav.com/]kamagra or malegra[/url]

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek